Návrat tropických teplot je za rohem. Může je ale zkazit déšť, říká Dagmar Honsová. Upřesnila, kdy nastane zlom

Opalování - ilustrační foto
Opalování – ilustrační foto
Foto: Milan Malíček / Právo / Profimedia
Eliška Reiglová | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 3. 7. 2021

V uplynulých dnech se tropické teploty vytratily a nahradily je chladnější dny a výraznější srážky. Počasí je ale také velmi proměnlivé a již brzy se Česko dočká dalšího tropického a převážně prosluněného dne. Už v úterý teploty poprvé v týdnu vystoupají nad 30 stupňů Celsia. "Počasí bude hodně proměnlivé," upozornila pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka Dagmar Honsová.

Víkendové teploty se ke 30 stupňům Celsia nevyšplhají a meteorologové očekávají přeháňky a bouřky. Počasí bude k opalování lákat až v průběhu následujícího týdne, kdy se po chladných a deštivých dnech znovu vrátí tropické počasí.

Změna počasí bude po chladném víkendu citelná. "V neděli bude polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Večer na Plzeňsku až oblačno a místy přeháňky, ojediněle bouřky. Odpolední teploty 23 až 27 °C," uvedla pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka Dagmar Honsová.

Už v úterý přijde první tropický den následujícího týdne, teploty vyšplhají až na 30 stupňů Celsia. "Bude jasno až polojasno, během dne ojediněle přeháňky a bouřky," upřesnila předpověď pro ŽivotvČesku.cz odbornice na počasí.

Tropické teploty nějakou dobu vydrží, na jasnou oblohu ovšem spoléhat nelze. Případné koupání či opalování tak mohou pokazit například přeháňky, nebo třeba i bouřky. "Počasí bude hodně proměnlivé," dodala Dagmar Honsová pro ŽivotvČesku.cz k nadcházejícímu týdnu.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.