Přehled změn ohledně nošení roušek. Nákaza na severní Moravě se dostala mezi lidi starší 65 let

Nákaza koronavirem se rozšířila v Moravskoslezském kraji.
Nákaza koronavirem se rozšířila v Moravskoslezském kraji.
Foto: Pixabay.com
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 17. 7. 2020

Ne jen na Karvinsku se musí nosit povinně roušky. Nově platí nařízení nošení ochrany úst a nosu v celém Moravskoslezském kraji. Oznámil to ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Změny se týkají i pendlerů a omezen je i provoz v restauračních zařízení.

Změny v rámci nošení roušek platí nově v celém Moravskoslezském kraji. „V souvislosti s epidemiologickou situací v Moravskoslezském kraji dnes místní hygienická stanice rozšíří aktuálně platná opatření v oblasti Karvinska na území celého kraje. V kraji se zavádí povinnost nošení roušek ve vnitřních prostorách i veřejné dopravě,” oznámil Vojtěch na Twitteru.

Nová opatření

Lidé tak musí nosit roušky ve vnitřních prostorách a v MHD. Při návštěvě nemocničních či sociálních zařízení budou muset používat respirátor třídy FFP2. Pendleři ze severní Moravy budou muset podstupovat každé dva týdny test na covid-19 a restaurace budou otevřeny jen do 23. hodiny. Také hromadné akce budou povoleny jen do 100 osob.

Detaily zpřísnění opatření oznámí v pátek odpoledne krajská hygienická stanice na tiskové konferenci.

Nákaza v rizikové skupině

Nákaza koronavirem v Moravskoslezském kraji se přesouvá do rizikové skupiny mezi lidi starší 65 let. Na tiskové konferenci to dnes uvedla ředitelka protiepidemického odboru krajské hygienické stanice Irena Martínková.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.