Natáčení Vinnetoua přineslo Marii Versiniové velký stres. Představitelka Nšo-či má stále pronikavé oči

Marie Versiniová a Lex Barker
Marie Versiniová a Lex Barker
Foto: Profimedia
Josef Šťastna | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 17. 4. 2021

Charismatická herečka Marie Versiniová (81), kterou proslavila role sestry náčelníka Apačů, patří k posledním žijícím hercům z legendárních filmů o Vinnetouovi. Ve své autobiografii přiznala, proč natáčení pro mladou herečku bylo místy stresujícím zážitkem.

Marie Versiniová už jako malá dívka snila o tom, že si jednou zahraje Vinnetouovu sestru Nšo-či. Její rodina pocházela z ostrova Korsika a od dětství pilně studovala jazyky, výborně ovládala němčinu, italštinu i angličtinu. Pronikavý pohled a znalost světových jazyků ji z divadelních prken rychle přivedly k filmu. "Nšo-či jsem si poprvé zahrála už na oslavě svých sedmých narozenin," přiznala ve své autobiografii.

Marii Versiniová byla přesvědčená, že rolí Nšo-či se jí filmový svět teprve otevírá a stane se velkou hvězdou. Ve své autobiografii Byla jsem Vinnetouova sestra později přiznala, že žádná velká role už ale nepřišla, že už navždy pro filmaře zůstala zaškatulkovaná jako sestra náčelníka Apačů a tento stín překročit nikdy nedokázala.

Během natáčení zažívala řadu stresujících chvilek. Měla velké obavy z koní a každá jezdecká scéna pro ni představovala pekelný zážitek. Přesto odmítala dublérku. Sama také přiznala, že ji velmi psychicky poznamenal první natáčecí den - režisér spolupráci začal tím, že ji nechal umřít v náručí milovaného Old Shatterhanda, kterého ztvárnil Lex Barker.

Při natáčení se velmi spřátelila nejen s Lexem Barkerem, ale hlavně s představitelem Vinnetoua Pierrem Bricem. Stýkali se i po natáčení a zůstali v kontaktu až do roku 2015, kdy Pierre Brice zemřel.

Od roku 1974 byla Marie Versiniová provdaná za filmaře Pierra Vialleta, který byl o 22 let starší. Její milovaný muž zemřel v roce 2013 ve věku 94 let. Po smrti manžela jí značnou energii k životu dodávalo setkávání s fanoušky. V roce 2016 se dokonce vrátila před kameru a v novém zpracování Vinnetoua si zahrála malou roličku ženy ve vlaku.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.