Michal Penk, kterému duši zničily drogy, nabízí práci. Zn. Nemohu slíbit měsíční plat, ale dám ti 40 procent

Michal Penk v roce 2012
Michal Penk v roce 2012
Foto: Nextfoto
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 22. 7. 2020

Byl ikonou a idolem 80. let, jeho kariéra v té době mířila hodně vysoko. Měl tisíce fanynek, pak ale zažil strmý pád. Řeč je o velmi nadaném hudebníkovi Michalu Penkovi (52), který dnes je v situaci, kdy nabízí práci. Jinými slovy hledá člověka, který si vydělá na tom, že bude zastupovat Michalovy umělecké zájmy - tedy manažera.

"Nabízím brigádu pro někoho, kdo studuje vysokou, nebo je invalidní, nebo v domácnosti. Post managera, zastupujícího mé umělecké zájmy. Představuji si někoho, kdo se nedá odbýt, kdo má charisma a má chuť se podílet na vystavění kvalitního vzestupu nás obou. Nabízím 40ti procentní podíl z peněz, vydělaných společnou prací," uvádí ve svém inzerátu kdysi slavný zpěvák, který měl v minulosti velké problémy se závislostí na tvrdých drogách. Konkrétně pervitinu.

"Nemohu nabídnout pravidelný měsíční plat. Mohu nabídnout bydlení zadarmo pro mimopražského spolupracovníka. Na mém profilu je několik mých hudebních dílek," dodal ve svém inzerátu.

I když provize z práce není nikdy jistá, snad kdysi hvězdný zpěvák najde člověka, který mu pomůže dostat ho zpět do hudebních výšin.

Když se Penk objevil před lety na pódiu, bylo to skutečně něco. Charismatický Michal měl nastartovanou kariéru neskutečně dobře. Byl vůbec prvním zpěvákem skupiny Lucie, po dvou letech ale kapelu opustil, přesněji v průběhu roku 1986. 

Rychlá sláva stoupla zpěvákovi do hlavy. Byl dokonce jedním z partnerů Ivety Bartošové, pro kterou také napsal několik písní – Útoč láskou, Závod s mládím, Tichá píseň. Snad se mu povede najít někoho, s kým opět nastartuje svou kariéru.




Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.