O sebe strach nemám. Bojím se o dceru, říká k nákaze koronavirem Marta Kubišová

Zpěvačka Marta Kubišová
Zpěvačka Marta Kubišová
Foto: nextfoto.cz
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 27. 2. 2021

Marta Kubišová (78), která proslula zejména bojem za svobodu, nemá v současnosti obavy o své zdraví v souvislosti s covidem, ale spíše o svou dceru. Zdůvodňuje to tím, že ani současná tvrdší opatření v jejím životě nic nemění. Chová se zodpovědně a je doma a eliminuje kontakty. "Jsem zavřená doma a nikdo ke mně nesmí. Jen dcera Kateřina mi nosí jídlo, ale to je všechno," řekla pro ŽivotvČesku.cz legendární zpěvačka a herečka.

Sílící koronavirová epidemie odřízla řadu seniorů od světa. Mají obavy, aby s nebezpečným onemocněním neskončili v nemocnici, které jsou aktuálně na hranici svých kapacit. I to je důvod, proč od pondělí vláda zpřísňuje některá opatření.

"Pro mě se nic nemění. Já vím, že musím dojít se psem a nakrmit kočky. Naštěstí jsem v pauzách ve smyslu rozvolnění stihla všechny lékaře. V současnosti o sebe strach nemám, ale mám ho o dceru, která mi pomáhá ve všem," řekla pro ŽivotvČesku.cz žena, jejíž skladbu Modlitba pro Martu zná celý národ.

Respektovaná umělkyně se netají tím, že boj s epidemií je dlouhý. V současnosti s vakcinací vyčkává. "Jestli je vakcína cesta, to nevím. Možná pro někoho ano, ale já mám několik přidružených onemocnění a budu se tedy v souvislosti s očkováním řídit tím, co mi řeknou lékaři. Zatím se jich ale neptám, protože nevím, kdy se na mě dostane," dodala pro ŽivotvČesku.cz Marta Kubišová s nadějí v hlase, že snad se podaří vládě získat optimální počet vakcín, proočkovat společnost rychle, aby se život vrátil do normálního stavu.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.