Po víkendu přijde oteplení. Konečně se dočkáme pravého léta, bude i méně srážek, říká meteoroložka

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: Profimedia
Klára Zaňková | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 8. 8. 2021

Neděle zůstane na většině území deštivá a pod mrakem. Ale změnu přinese nový pracovní týden, kdy budou teploty postupně stoupat a počasí konečně ukáže pravou tvář léta. Ani Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) neeviduje žádnou výstrahu, jako tomu bylo během víkendu v souvislosti s povodněmi a bouřkami. "V pondělí naměříme 25 °C, v úterý pak až 27 °C a ve středu nejvýše 26 °C. Ale bude příjemně," řekla Dagmar Honsová pro ŽivotvČesku.cz.

Počasí se v následujících dnech více ustálí a i když meteorologové očekávají v některých částech republiky bouřky a déšť, už by se nemělo jednat o nic dramatického. Naopak druhý srpnový týden přinese příjemné letní teploty, i ty ranní se budou držet v rozmezí 10 až 16 °C.

"Zítra (pondělí) by měla převládat polojasná obloha, po ránu ojediněle s mlhami. V odpoledních maximech naměříme 21 až 25 °C. V úterý očekáváme polojasno až oblačno, během dne ojediněle s přeháňkami, ve večerních hodinách a v noci jich pak bude přibývat. Místy se můžeme setkávat i s bouřkami. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 23 až 27 °C," vyjádřila se Dagmar Honsová pro ŽivotvČesku.cz s tím, že polovina týdne bude zase o něco příjemnější.

"Ve středu by mělo být opět jasno až polojasno, po ránu ojediněle s mlhami. Odpolední teploty se pak budou držet v rozmezí 22 až 26 °C. Tento týden bude připomínat spíše léto, když ho porovnáme s tím minulým. Zároveň nebude rozhodně tak bohatý na srážky," dodala konzultantka počasí pro ŽivotvČesku.cz.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.