Žena má božské lokny a její vlasy měří 172 centimetrů. Prozradila rutinu, kterou dodržuje

Daira Gubanová  má vlasy dlouhé 172 centimetrů.
Daira Gubanová má vlasy dlouhé 172 centimetrů.
Foto: Profimedia.cz
Klára Zaňková | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 25. 3. 2021

Krásné vlasy jsou korunou krásy. Důkazem je Daira Gubanová (34), která neodolala výzvě dosáhnout pohádkově dlouhých kadeří, které rozhodně budí velkou pozornost. Pěstování nádherné »hřívy« sice není snadné, ale podle ženy z ruského Barnaulu existuje recept, jak jejich růstu výrazně pomoci a podpořit ho. I když zadarmo to není.

Na internetu je Daira Gubanová přezdívaná jako »Vlasová bohyně« a lidé nepřestávají obdivovat její neuvěřitelně dlouhé pěstěné kadeře, které za dobu 17 let dosáhly délky 172 centimetrů. Není tak divu, že připomíná princeznu Lociku z disneyovské pohádky Na vlásku. Jako čtrnáctiletá dívka se Ruska rozhodla čelit výzvě, kdy její kamarádka nechtěla věřit, že by se jí skutečně podařilo nechat si narůst tak dlouhé vlasy. Ale v průběhu teenagerovských let a dospělosti se Daiřin sen stával postupně zkušeností, jak uvedl britský Daily Mail. Nyní matka 11leté Evelíny je pro svoji dceru velkým vzorem a dívenka si chce stejně jako ona nechat narůst vlasy až na zem jako má možnost vidět u své matky.

Aby Daiřiny vlasy zůstaly dlouhé a silné, je nezbytné, aby dodržovala striktně každodenní rutinu. Vlasy si umývá dvakrát týdně a pokožku hlavy vyživuje ošetřujícími maskami složenými ze základních olejů a vitaminů. Bere také vitaminové doplňky. "Minulý rok jsem se společností Organic Kitchen pustila do světa vlastní šampon a balzám na vlasy, který používám. S nimi také ještě rakytníkový olej od Natura Siberica. Ráno si vlasy učešu a upravím do různých copánků nebo drdolů. Po ulici se neprocházím s rozpuštěnými vlasy, to si můžu dovolit jen doma. Během dne si je několikrát upravuju, večer si je pak jednou pročešu a upravím do volného copu. Spát jdu s rozpuštěnými vlasy, aby moje hlava mohla odpočívat, protože mám vlasy stažené po celý den," uvedla majitelka dechberoucích kadeří vlasovou rutinu, kterou přísně dodržuje. Každý rok si pak vlasy mírně zastřihne, aby zůstaly zdravé a zbavila se roztřepených konečků.

Obzvláště s takovou délkou vlasů, jakou má Daira, se občas dostane do menších potíží, když se jí vlasy zamotají na klice dveří a musí je mnohdy komplikovaně rozmotávat. Majitelky a majitelé dlouhých vlasů taky dobře ví, co to znamená je mít všude – po domě, bytě, na oblečení a podobně.

Sama přiznává, že její vlasy milují především muži. U žen se občas setkává s nepochopením, proč se jí chce starat o tak dlouhé vlasy. "Chtěla bych lidem poradit, aby při pěstování dlouhých vlasů zůstávali trpěliví. Neničte si je a zacházejte s nimi opatrně. Milujte je a pečujte o ně," dodala 34letá Daira Gubanová.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.